Presskonferens inför SM

I dag hölls presskonferens på Heden i Helsingborg och på plats fanns tre av SM-deltagarna; Ida Storm, Thobias Nilsson Montler och Daniel Ståhl.

Det var inte länge sedan Ida Storm var i Helsingborg. Då handlade det om Öresundsspelen och kastet med släggan mätte 69,52 meter.

– Jag ska försöka slå det i morgon. Det är alltid kul komma tävla här, säger hon.

 

Det svenska rekordet, som hon slog tidigare i år, lyder på 71,52 meter.

– Det var en boost för självförtroendet. Det är stort att slå ett svenskt rekord. Rekordet innebar också att jag kom till VM och det var en jättehäftig upplevelse.

 

Vilka förväntningar har du på SM?

– Jag känner mig i form och jag vet att vi har flera som kastar bra, men jag hoppas att jag kastar bäst och tar mitt första SM-guld. Det är kul att vi har bredd på släggrenen och jättekul att vi är två VM-deltagare på SM.

 

Thobias Nilsson Montler blev femte svensk (och yngst!) att hoppa över åtta meter i längdhopp när han slog till tidigare i år. Nu är landskronakillen tillbaka i Helsingborg där han varit en hel del i yngre år.

– Det känns jättebra att vara här. Jag har haft många bra dueller här, både i löpning och hopp. Det har varit en lång säsong, men jag hoppas på bra längder och bra hopp från allihopa, säger han och rabblar upp en rad namn som slåss om det.

– Jag siktar på att stå högst upp.

 

VM-silvermedaljören i diskus - Daniel Ståhl - är också på plats i Helsingborg, som delvis varit hans hemmaplan.

– Jag tränade en hel del i Allerum utanför Helsingborg. Här på Heden har jag tävlat några gånger. Det är skönt att vara tillbaka, det är en fin stad.

 

Hur nöjd är du med VM-silvret?

– Jag är oerhört nöjd och stolt.

 

Hur ser du på SM?

– Det är svenska mästerskapen, de bästa är med och det är viktigt för mig och min klubb.

 

Hur ser du på konkurensen?

– Vi har åtta man som kastat över 58 meter. Det är en hård fight, det är tre stycken som ska till Finnkampen och det avgörs i morgon.

 

Fredagens program inleds med kval i stavhopp för damer med Michaela Meijer och Angelica Bengtsson i huvudrollerna.

 

Text: Torbjörn Dencker

Foto: Peter Flügel

 

Se även Friidrottskanalen.se eller HD sporten